Надвірнянський Деканат
Духовні науки

Питання, котрі допоможуть нам зрозуміти волю Божу

Share

Бог прагне нам показати те, що усі ми є покликаними. Кожен із нас виконує свою неповторну місію, відіграє свою важливу роль. Ісус кличе нас іти за Ним і більш ніде не звертати. І доки ми залишаємося на місці та продовжуємо й далі очікувати на волю Божу, Святе Письмо приготувало для нас відповідь на це питання.

Звідкіля ми знаємо, якою має бути воля Божа для нашого життя? Ці два питання вкажуть куди нам простувати.

Роль Божого Духа у нашому житті?

Кожна людина отримує своє певне призначення для служіння Богу. Дух Божий відкриває кожному із нас, яка саме частина місії нам належить. Тому деякі християни покликані допомагати бідним, служити безхатькам, ставати опікунами та усиновителями, брати участь у місіях в інших країнах, віддано служити на своєму місці праці. Церква повинна брати участь у всьому цьому. Проте жоден християнин не зможе виконати все це один. Тут потрібна єдність усієї спільноти.

Для плідної праці потрібна молитва, участь у життя спільноти та Церкви. Бог завжди вкладає Свої дари у наші серця, але тільки тоді, коли ми будемо жити, як Його учні. Згадаймо Неємію, котрий все більше й більше переживав через те, що відбудовувалися стіни Єрусалиму. Він думав над цим, він плакав над цим, він молився через це.

Нам потрібно більше уваги звертати на те, що Бог прагне нам сказати, до чого Він нас закликає. Бо це і є подих Божого Духа.

Що Слово Боже промовляє до нас у Церкві?

Апостол Павло пише: «Вважаю за честь не проповідувати Євангелії там, де Христове ім’я було вже відоме, щоб не будувати на чужій основі, але як написано: «Ті, що про нього їм не звіщалось, його побачать; і ті, що про нього не чули, зрозуміють» (Рим. 15:20-21).

Апостол Павло намагається показати нам, що найголовніший фактор, котрий окреслює волю Божу у нашому житті є не те, що ми відчуваємо, а те, що говорить Слово Боже. Насправді ми ніколи не зможемо розпізнати те, про що говорить нам Дух Божий, поки не зрозуміємо, що саме Слово Боже говорить кожному із нас. Ми ніколи не зможемо правильно пояснити те, що Він робить у нашому житті, поки не зрозуміємо, що Він робить на землі.

 І гарним є вислів Джона Райта: «Ми часто запитуємо: яке місце займає Бог в історії мого життя? Проте найголовніше питання звучить так: яке місце наше маленьке життя займає в дивовижній та великій історії Божої місії?».

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *