Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

А їх уже немає! А їх, на жаль, уже немає серед нас…

Share

Надвірнянці молитовно згадали Героїв Небесної Сотні

Шість років минуло із найтрагічніших події в історії незалежності Неньки-України. Революція Гідності, тримісячні протести на Майдані, котрі мали б закінчитися зовсім по-іншому, а не кровавими розстрілами мужнім українців, котрі виборювали щасливе майбуття для українського народу. Чи усвідомлюємо ми, що ці люди пожертвували найдорожчим, що мали: своїм життям, щоби ми жили у вільній, незалежній Україні, щоб над нашими головами розвівався синьо-жовтий стяг, а скрізь, де тільки можна лунала б українська мова?

Ці люди загинули, виборюючи щасливе майбуття для цілого українського народу: від Сходу до Заходу, від Сяну до Дону, де панувало б щастя, радість, мир, чесність, справедливість. Ці люди не побоялися ані куль снайперів, ані побиття «Беркуту», ані ран та страждань, бо були справжніми Патріотами, мужніми Героями України. Наша Небесна Сотня залишила цей прекрасний світ, поринувши увись, залишивши нездійсненні мрії, нерозділене кохання, батьків, друзів, братів та сестер. Увесь світ став свідком жорстокості катів та щирого, чистого, відчайдушного пориву Героїв – Людей із дерев’яними щитами, котрі помирали від куль професійних найманців. Гіркою є ціна нашого незалежності й свободи! Кожен із нас, кожен свідомий українець, у вічному боргу перед їх найсвітлішою пам’яттю…

В цей сумний, трагічний день жителі м. Надвірна зібралися, щоби вшанувати Героїв Небесної Сотні, в скорботі схиливши низько голови, пам’ятаючи цих  людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Біля Дошки Пам’яті та Меморіального Знаку була відслужена панахида, в якій взяли участь священики Надвірнянського протопресвітеріату УГКЦ із Надвірнянським протопресвітером о. Андрієм Бакотою та духевенство ПЦУ.

Представники влади міста та району поклали вінки та квіти, усі присутні запалили лампадки.

Ми не маємо права забути, ми не маємо права бути байдужими та черствими, ми не маємо права втратити нашу волю та незалежність, ми не маємо права схилитися перед ворогом, віддавши свою землю на поталу.

«Борітеся — поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

(Вірш Т. Г. Шевченка «Кавказ»).

Вічна Слава Героям Небесної Сотні. Вічна Слава Героям АТО. Вічна Слава усім тим, хто й надалі бореться за нашу із вами незалежність та щасливе майбуття.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *