Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Проща до Зарваниці

Share

«Сто стежок веде до Зарваниці,

і віки стежин цих не зітруть.

Люди йдуть до Матері-Цариці,

до криниці вільні люди йдуть…»

(Володимир Вихрущ. «Зарваниця – віри джерело»)

23-25 червні відбулася піша проща вірян Надвірнянського та Яремчанського протопресвітеріатів до Зарваницької Божої Матері, приурочена 30-річниці виходу УГКЦ з підпілля.

Розпочалася проща із Божественної Літургії у храмі Петра та Павла с. Мирне, під проводом духівників о. Василя Кугутяка та о. Василя Штангрета.

Чимало паломників, а цьогоріч їх було 140 чоловіків, подолати триденний шлях до Цариці Подільського краю. Серед паломників було чимало молодих людей, сімейних пар, добрих та щирих християн, котрі, не зважаючи на втому та далеку дорогу, крок за кроком долали відстань, щоби припасти до стіп Божої Матері.

Дорогою до Марійського Центру паломники змогли відвідати Джерело Матері Божої Всецариці Прославленої в м. Монастириська, де о. Ростислав Смірнов уділив всім присутнім єлеопомазання, щоби підкріпити змучені тіла, додавши сили та наснаги продовжити свій путь.

Триденна проща завершилася Божественною Літургією в Зарваниці, паломники пройшли Хресною Дорогою нашого Божественного Спасителя, помолилися Молебен до Пресвятої Богородиці. Усі прочани мали змогу прийняти Святу Тайну Покаяння та Євхаристії, благаючи Всемилосердного Бога про прощення гріхів, мир та спокій на рідній Україні.

Щиру подяку складаємо усіх людям доброї волі, котрі допомагали паломникам чим тільки могли: жителям с. Клубівці та м. Монастириська за наданий нічний відпочинок, о. Мирославу Пронюку та його сім’ї, о. Володимиру Майданчуку, о. Петру Сприпнику, о. Петру Савіцькому, о. Володимиру Шуляру. Нехай Господь благословить Ваші сім’ї, Ваших дітей за щирість, жертовність та готовність допомогти подорожуючим.

 

Фото особиста сторінка facebook о. Василя Штангрета

 

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *