Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Проща Надвірнянського протопресвітеріату до стіп Гошівської Божої Матері

Share

За доброю традицією, щороку, з наших теренів вирушає піша проща. Цьогоріч вона випала на 23-24 липня. Чимало людей, 65 паломників, з різних сіл Надвірнянського протопресвітеріату: Мирне, Фитьків, Назавизів, Гвізд, Пнів, впродовж двох днів, крок за кроком, подолали близько 100 км, щоб поклонить Гошівській Матері Божій.

Проща розпочалась Божественною Літургією у храмі Святих Апостолів Петра і Павла с. Мирне, яку відслужив о. Василь Кугутяк, котрий і очолював прощу разом із о. Василем Штангретом.

Під час прощі паломники мали змогу приступити до Святої Тайни Сповіді, засилати свої молитви в особистих наміреннях, духовно збагатитися, співати релігійні пісень і прославляти Господа та Його Матір.

Прочани щиро вдячні о. Івану Носику та парафіянам с. Вербівці, які гостинно відкрили не лише церковні двері, а й двері власних помешкань, щоб виконати діло милосердя щодо подорожуючих: подорожуючого в дім прийми.

Наступний день розпочався із Молебня до Пресвятої Богородиці. Отримавши благословення на легку дорогу від о. Івана, паломники продовжили шлях до мети.

Подолавши чималу відстань, зустрівши на своєму шляху багато людей, які спостерігали за дорогою прочан і тим самим захоплювались такою витривалістю та жертвенністю на славу Пресвятої Богородиці, паломники прибули на Ясну Гору.

Опісля всі спільно помолились Святу Літургію в Гошівському монастирі і прийняли до свого серця Живого Бога в Пресвятій Тайні Євхаристії, також пройшли Хресну Дорогу та цим самим подякували Богу за чудову погоду під час прощі і за фізичну силу та духовну витривалість.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *