Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Святий Миколай завітав до дітей Надвірнянщини

Share

Святитель Миколай в нашому народі має особливе шанування. Є чимало церков названих в його честь. А свято Миколая люблять як дорослі, так і діти. Всі очікують на той момент, коли Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити дітлахів за їх добрі вчинки.

В навечір’я цього свята Святитель Миколай завітав до дітвори Надвірнянщини.

В Прокатедральному Соборі Благовіщення Пресвятої Діви Марії відбулось театралізоване дійство, присвячене Чудотворцю Миколаю. Не тільки дітки, але і дорослі змогли насолодитися атмосферою свята, яке підготували: вихованці недільної школи Прокатедрального Собору Благовіщення Пресвятої Діви Марії за опіки Сестер Служебниць; вихованці Надвірнянського Будинку Творчості під керівництвом п. Світлани Дремлюги (директор п. Руслана Калин) та дитячий хор «Феліціо» художній керівник п. Наталія Байдак. Особлива подяка пану Володимиру Свяглі та п. Іванні Микитин, завдяки якій це дійство побачили глядачі, котра стала його постановником.

На завершення свята отець Андрій Бакота (парох Собору Благовіщення Пресвятої Діви Марії та Надвірнянський протопресвітер) подякував всім присутнім. Зокрема він зазначив: «Святитель Миколай завжди приходив на допомогу бідним, знедоленим людям у найскрутніші хвилини їхнього життя, так несподівано, аби його ніхто не бачив. Робив добро, не чекаючи на подяку і славу. І тому його ще за життя називали «батьком сиріт, вдів і бідних». Він дав нам приклад, як потрібно виконувати добрі справи, як чинити діло милосердя. Дивлячись на нього, ми повинні усім своїм життя прагнути Бога, любити людей та творити безліч добрих справ поки ще маємо час на землі».

Після закінчення свята всі бажаючі мали нагоду взяти участь у майстер-класах «Різдвяна іграшка» та «Різдвяний пряник» під орудую вчителів Надвірнянської Художньої Школи: п. Ольги Кеби, п. Наталії Пак та п. Оксани Ружило.

Хочемо подякувати також тим, хто допомагав у проведенні театралізованого дійства: п. Оресту Мацьківу (технічне забезпечення), п. Руслану Сеніву (відео-зйомка), п. Івану Сем’янів (Надвірнянська ТРК), п. Володимиру Гурмаку (фото-зйомка).

 

 

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *