Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Владика Василій завітав у с. Верхній Майдан, щоби привітати о. Михайла Федоріва із 25-річчям священичого служіння та освятити новий іконостас

Share

25 липня 2021 р. Б. правлячий архиєрей Коломийської єпархії, кир Василій Івасюк, завітав з душпастирським візитом на парафію святих Володимира та Ольги с. Верхній Майдан, Надвірнянського протопресвітеріату, де освятив новий іконостас та привітав о. Михайла Федоріва  із 25-літтям священичого служіння на Христовій ниві.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив Кир Василій Івасюк у співслужінні із о. Андрієм Бакотою, протопресвітером Надвірнянського  протопресвітеріату та численним духовенством деканату.

Звертаючись до ювілянта, о. Михайла Федоріва, Преосвященний владика Василій зазначив: «Нині наш отець Михайло святкує 25 років священства. І тому хочу пригадати отцеві про значення Тайни Священства. Христос – Священик Нового Завіту. Він своєю владою наказує злим духам вийти з хворих і виганяє їх. Священство – це вічна сила і влада Бога. Ця сила підтримує порядок у світі…Зі священством ми зустрічаємося щоденно. З його труднощами ми боримося вдень і вночі. Тому Папа закликає всіх священиків зустрітися з Христом, єдиним Священиком. Оскільки, ця особлива зустріч з Ним ніколи нас не віддалить від священства, ані тим більше від людей, а навпаки, в Ньому ми зустрінемо себе, відкриємо і краще поглибимо наше багатовимірне священство, яким ми є обдаровані.

Ви отче, складали присягу в часі прийняття Тайни Священства. Останнє речення присяги звучить так: «На це все я свідомо присягаю, так мені поможи, Господи Боже, в Тройці святій єдиний, і ця свята Євангелія». Ви зобов’язалися благоговійно і терпеливо служити при вівтарі. Цінність присяги полягає в тому, що вона актуальна не тільки на час рукоположення, але і на все життя священнослужителя — у Христі і з Христом…

Дорогий отче Михайле, усі терпіння, клопоти і потреби, які стрічаються на вашому шляху, переносіть смиренно і з великою любов’ю. У смиренні своєму часто не бачимо свого подвигу. Ціле життя живіть зі спокійним сумлінням. Віри не відречіться, ні честі не запляміть, ні присяги не зломіть».

Пресслужба Надвірнянського протопресвітеріату

Фото пресслужба Коломийської єпархії

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *