Надвірнянський Деканат

о. Михайло Мільчаковський

о. Михайло Мільчаковський  народився 3 жовтня 1986 року Божого, в с. Баня-Лисовицька Стрийського району, Львівської області, в національно-свідомій і глибоко-релігійній священичій  сімї.

1-2-тий клас навчався в Гребенівській початковій школі, 2-5 -тий клас навчався в Тухлянській школі  з 5 по 11 -ий клас навчався у Лисовицькій  школі-ліцей.

Після успішного закінчення  Лисовицької  школи-ліцею у 2004 році поступив на нульовий курс Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, який успішно закінчив у 2005 році та цього ж року продовжив навчання в Івано-Франківської Теологічної Академії  і  духовно формувався у Івано-Франківській Вищій Духовній Семінарії імені священно-мученика Йосафата, яку закінчив у 2012 році та здобув вищу духовну освіту із науковим ступенем Магістра Теології.

Також навчався та здобув в 2010 році другу вищу освіту в Івано-Франківському Університеті імені Василя Стефаника за фахом філософія напрям релігієзнавство.

1 серпня 2010 року Божого  в храмі «Покров Пресвятої Богородиці» в місті Євпаторії Автономної Республіки Крим був рукоположений Кир Василієм Івасюком в сан Піддиякона.

28 липня  2011 року Божого висвячений на диякона єпископом Василем (Івасюком) в Херсоні в Храмі святих Кирила та Мефодія що при монастирі святого Володимира Великого УГКЦ,  в день святого Володимира Великого, і поповнив спільноту духовенства Одесько-Кримського екзархату Української Греко-Католицької Церкви.

Дияконську практику проходив в місті Одеса в Катедральному храмі святого апостола Андрія Первозванного при екзарху Одесько-Кримського екзархату Української Греко-Католицької Церкви Кир Василю (Івасюку).

19 серпня 2011 року Божого з рук екзарха Одесько-Кримського екзархату Української Греко-Католицької Церкви Преосвященного Василя (Івасюка)  прийняв ієрейські свячення в день храмового свята в храмі «Преображення Господа нашого Ісуса Христа» в місті Первомайську, Миколаївської області.

23 лютого 2012 року Божого владикою Василем (Івасюком) призначений Адміністратором для вірних Української Греко-Католицької Церкви у м. Керч Автономної Республіки Крим.

15 квітня 2014 року Божого через зміну політичної ситуації в АР Крим та з виникненням небезпеки нормального священичого служіння та безпечного перебування на півострові, Кир Михаїл Бубній Екзарх Одеський та Адміністратор Кримський УГКЦ відпускною грамотою відпустив з служіння в м. Керч.

13 травня 2014 року Божого Єпарх Коломийсько-Чернівецький Кир Василь Івасюк прийняв до клиру Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ. І того ж дня призначений сотрудником церкви Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці с.Пнів Пнівського деканату Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ.

З 2015 року Божого по сьогоднішній час навчається в аспірантурі Івано-Франківського Богословського університету ім. св. Івана Золотоустого, Інститут східного канонічного права.

26 лютого 2016 року Божого преосвященним владикою Кир Василієм (Івасюком) призначений аудитором церковного трибуналу першої інстанції Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ.

8 серпня 2016 року Божого преосвященним владикою Кир Василієм (Івасюком) нагороджений високою церковною нагородою – Жовтим Хрестом за заслуги перед Українською Греко-Католицькою Церквою.

29 грудня 2016 року Божого преосвященним владикою Кир Василієм (Івасюком) призначений сотрудником церкви Воздвиження Чесного Хреста м. Надвірна Надвірнянського протопресвітеріату Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ.

20 лютого 2017 року Божого преосвященним владикою Кир Василієм (Івасюком) призначений віце-економом Коломийської єпархії.

13 грудня 2018 року Божого за заслуги перед Українською Греко-Католицькою Церквою та ревне душпастирське служіння нагороджений високою церковною нагородою хрестом із прекрасами.

Одружений, з дружиною Олександрою виховує трьох дітей.