Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Надвірна приєдналась до руху “За життя”

Share

1 березня 2019 р.Б. віряни м. Надвірна приєдналися до загальновідомого руху «За життя». Біля каплиці Пресвятої Євхаристії, відбулося молитовне стояння «За життя та сімейні цінності», де священиками УГКЦ, о. Василь Кугутяк та о. Олексій Градюк,  молилися Молебень до Пресвятої Богородиці та Вервицю за ненароджених дітей, яким у лоні матері загрожує небезпека.

З 2001 року при Інституті родини та подружнього життя Українського Католицького Університету діє студентський рух «За Життя», членами якого є студенти Українського Католицького Університету, Львівської Духовної Семінарії Святого Духа та інших навчальних закладів Львова. Рух «За Життя» також має вже осередки у Луцьку, Тернополі та Коломиї.

Рух «За життя» – добровільна організація, котра відстоює: право на життя, право бути народженим та померти природною смертю, право вести здоровий спосіб життя, виступає за природне планування родини, за виховання дітей у родинах, проти абортів і контрацепції.

Рух «За життя» проводить багато просвітницьких заходів, лекцій, бесід, зустрічей, показів відеофільмів.

Основні його напрямки:

захист життя від моменту зачаття до природної смерті;

пошанування гідності кожної людської особи;

подружнє життя згідно християнського ідеалу;

християнський погляд на людську статевість;

подружня любов як самодарування.

Основна мета: викорінення абортів в Україні, безустанна молитва за добрих батьків, поширення та популяризація християнських цінностей серед дітей,  юнацтва та дорослих осіб.

Його місія: захист людського життя від моменту зачаття до природної смерті.

Іван Павло II казав: «Народ, який вбиває своїх дітей, – це народ без майбутнього».

Людське життя розпочинається з моменту зачаття. І на кожну дитинку у Бога є Свої плани. Людина є слабка духом, вірячи в Бога, насправді, не довіряє Йому. Найчастіше через матеріальну неспроможність, незахищеність, людський осуд та інші страхи матір позбавляє свою дитинку права на життя, дароване Богом.

Щоб не бути мовчазними свідками і пасивними співучасниками вбивства невинних дитячих душ, варто робити бодай те, що в наших силах: молитися за добрих християнських батьків, які б раділи та пишалися своїми дітьми, за добре виховання усіх дітей, за мир та спокій в нашій багатостраждальній Неньці-Україні, за розуміння та смирення сприйняти все, що посилає Господь.

Запрошуємо усіх людей доброї волі, особливо молодь та молодих батьків, приєднатися до спільної молитви, котру провадитиме о. Василь Кугутяк, о 14 годині, кожної першої п’ятниці місяця біля каплиці Пресвятої Євхаристії (на території Надвірнянської Центральної Районної Лікарні).

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *