Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Піша проща до Зарваниці

Share

6-8 липня 2016 року відбулася піша проща із Надвірної до Зарваниці.

Вона розпочалася в п’ятницю, 6 липня, з  Божественної Літургії, яку о 6 годині зранку відслужили о. Василь Кугутяк та о. Микола Дем’янчук в с. Мирне. О 7 годині 78 паломників із сіл Надвірнянського району: Мирного, Гвозду, Молодкова, Назавизова, Зеленої, Білих Ослав, Переросля, Федькова та м. Надвірна вирушили назустріч із Зарваницької Богоматір’ю. Щодня до прощі долучалися все нові і нові паломники. Кожен день дарував незабутні зустрічі з парохіями, які приймали паломників на обід чи нічліг. Ці зустрічі були дуже зворушливими та щирими. Паломники особливу подяку складають парохам сіл та містечок, які так тепло зустрічали мандрівників: о. Мирославу Пронюку та парохіянам с. Клубівці, о. Володимиру Шуляку та парохіянам м. Монастириськ.

В цей рік Божого Милосердя люди несли з собою свої болі та тривоги, надії та розчарування, не перестаючи просити Бога за кращу долю для багатостраждальної Батьківщини. Прочани віддали себе в обійми Зарваницької Богородиці, яка чекає кожну людину, щоби привести до Свого Сина через Таїнство Покаяння та Євхаристії.

В Зарваницю прочани прибули 0 6 годині вечора. Вони мали нагоду молитися Молебень до Божої Матері, відвідати купіль Святої Анни та пройти Хресною Дорогою нашого Спасителя. Стації читалися прочанами з різних сільських громад. О 8 годині вечора, з Божої допомогою та благословенням, прочани поверталися додому.

Кожна людина у своєму серцю несла ту любов та частинку тепла, які віднайшли для себе в цьому чудовному місці. В пам’яті надовго залишиться ікона Божої Матері та Малого Ісуса, які чекають на кожну людину, вітаючи та благословляючи всіх. Лагідний погляд Зарваницької Богородиці звернений до нас, грішних людей. Божа Матір немовби застерігає і просить кожного з новоприбулих: «Люди, живіть у мирі і злагоді!». Божественне Немовля чекає, щоби зняти з кожної людини тягар гріхів, провин та подати на знеболені людські душі Своє Милосердя.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *