Надвірнянський Деканат
Духовні науки

Дивні речі, котрі люди так часто роблять в Церкві

Share

Нас вже навіть не здивує телефонний дзвінок під час Літургії. Звісно, надворі ХХІ століття. Нас не дивує безлад, розмови, штовханина, запізнення в Церкву, куріння під час проповіді та ще й багато різноманітних речей, котрі людина чинить, перебуваючи на Літургії, на розмові та зустрічі із Живим Богом.

Що ще ми можемо побачити за тих 1 год. 30 хв. Літургії, часу, присвяченого Богу, в стінах Храму:

Такі часті розмови під час відправи.

Байдужість під час проповіді.

Відповіді на телефонні дзвінки.

Чавкання та жування жуйки.

Брання решти з пожертвувань.

Нецензурна лайка в стінах Божого дому.

Читаючи Біблію, ми бачимо, що Бог не любить, коли люди відмовляються зосереджувати свою увагу, коли Він говорить. Він закликає кожного із нас пильно слухати. Мойсей навчав ізраїльський народ: «Ви отримаєте благословення, коли будете слухатися заповідей Господа, Бога вашого» (Втор. 11:27). Соломон говорив, що ми повинні, входячи в Божий Храм: «Вважай на свої ноги, як ідеш у дім Божий. Приступай слухняно: це ліпше, ніж коли дурні приносять жертви; вони бо не знають, що вони зло чинять» (Прип. 4:17).

Ісая сказав, що Бог збудив його, «щоб він, як учень, слухав» (Іс. 50:4). Єремія засуджує Ізраїль, що народ «не слухали й не прихиляли вуха свого» (Єр. 17:35). І коли Ісус преобразився у славі, то Отець Небесний закликав: «Його слухайте!» (Лк. 9:35). Кожному із нас слід задуматися: чи зможемо ми вгодити Богу чи бути Його послідовниками, коли не слухаємо Його?

Ми повинні, прийшовши в Церкву, виключити свої мобільні телефони та відкинути і залишити за порогом Храму, все те, що здатне нас відволікти та розсіяти увагу. І тоді ми зможемо почути все те, що говорить до нас Господь: через священика, через спів Літургії, через молитви – тихий та ніжний голос люблячого Небесного Отця.

Не будьмо нечемними з Богом. не потрібно просто ходити в Церкву. Приходіть та слухайте Слово Боже. Не говоріть, не перешіптуйтеся, не відповідайте на дзвінки, коли Господь говорить. Слухайте так, ніби від цього залежить все подальше ваше життя.

Фото: pixabay

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *