Надвірнянський Деканат
НовиниПублікації

У WhatsApp з’явилась небезпечна гра

Share

Влітку 2018 р. в соцмережах з’явилось зображення страшної дівчини «Момо». В месенджері WhatsApp їй можна навіть написати повідомлення, про те це може принести чимало проблем.

Що ж таке Момо? В 2016 році зображення істоти з обличчям дівчини із темним волоссям та із ногами птаха появилось в Японії, де компанія Link Factory виконала цю скульптуру для виставки, присвяченій містиці.

А вже цьогоріч (2018) у іспаномовному сегменті інтернету  ми зустрічаємо жінку-птаха з іменем Момо. Стверджується, що, якщо написати їй, то вона відповість на твоїй рідній мові, розповість факти із твого життя, а потім буде погрожувати тобі смертю. З іспанського сегменту інтренету Момо перейшла і в англомовну частину інтернету.

Британське видання The Miror  прирівнює Момо до «Синього кита» – гри, котра провокувала самогубства серед підлітків. Причиною цього твердження стало розслідування Аргентинської поліції, котра досліджує причини самогубства дівчинки, котра перед цим спілкувалась із Момо.

MediaSapiens зазначає, що телефон Момо можна знайти у різних соціальних мережах. Якщо ж телефон додано до контактів, то контакт під ніком Момо розпочинає спілкування із підлітками через  WhatsApp.

Подібно, як і в грі «Синій кит», куратор розсилає підліткам завдання та зображення із сценами насильства, коли ж підлітки відмовляються виконувати завдання, то тоді куратор погрожує насильством.

У деяких країнах світу розпочалися інформаційні компанії для пояснення небезпек, котрі несе ця гри. Мексиканські правоохоронці зазначають, що, беручи участь у цій грі, підлітки наражають себе на небезпеку, оскільки куратори підбурюють учасників до самогубства. Ця гра викликає насилля та може привести до психологічних розладів (відчуття тривоги, депресію та безсоння). Також участь у цій грі може привести до втрати особистих даних.

о. Микола Гаврилюк для “Духовного Дзвону

Можливо Вас зацікавлять ці публікації:
Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *