Христос вчить нас молитися

Share

Служіння Ісуса на землі не було спонтанним – Він не потрапляв у міста випадково, Він не зустрічав людей випадково, Він не зцілював людей випадково. Його служіння, на три з половиною роки, було чітко й ретельно сплановане. Він знав, що має робити. Він знав, що має вибрати учнів. Він мав обійти усі міста Ізраїлю. І в деяких здійснювати великі чуда. Це був чіткий, розумний та дивовижний план.

Служіння Ісуса на землі було дуже насиченим. Він діяв дуже швидко і багато працював, ходив та зцілював. І при усьому цьому Він віднаходив час для молитви. Дуже час ми, християни, виправдовуємося, що зовсім не маємо часу для молитви, бо постійно були зайнятими. Ісус міг зробити усе, що запланував. Він дуже багато молився, даючи приклад і нам.

Ісус сказав: «Моліться, щоби…». Що означає це «щоби»? Це слово означає, що які б нас не очікували труднощі й випробування, якщо ми будемо молитися постійно та щиро, то все зуміємо подолати.

Біди, проблеми – все це буде – ніхто главу 21 євангелиста Луки не змінить, жоден правитель, жоден керівник, жоден президент, жоден лідер. Навколо нас будуть продовжуватися: «… війни та розрухи…повстане народ на народ і царство на царство … будуть великі землетруси, по різних місцях будуть пошесті й голод, появи жахливі, а з неба великі знаки будуть… Вас видадуть батьки, брати, рідні й друзі, і декому з вас смерть заподіють. Вас будуть ненавидіти всі за моє ім’я… Люди змертвіють від страху, очікуючи те, що на світ надійде, бо захитаються небесні сили» (Лк. 21:1-38).

І тільки Христос дає рятівну силу – молитву. Тільки тоді, коли будемо молитися, ми зможемо подолати майбутні біди й випробування. Найчастіше ми проживаємо життя в кредит. Ми живемо заради чиїхось молитов, чиїхось постів та гарячих сліз. Хтось користується молитвою свого священника, хтось – бабусі чи матері. А сам нічого не робить.

Для того, щоби ми могли виконати все, що запланували, ми повинні більше молитися. Ми можемо багато працювати, багато творити, докладати великих зусиль, але, коли Бог не буде знаходитися у нашому житті, то від усього цього не буде жодного результату.

Молитва – це саме та атмосфера, котра потрібна для плідного нашого життя та діяння. Молитва – це саме та атмосфера, котра допомагає людям змінитися й отримати Божі одкровення.

Молитва перемінить наше життя. Якщо вона стане нашим принципом, якщо вона перетвориться на нашу поствяту Богові, то це принесе великий плід і все навколо зміниться.

Фото ілюстративне – www.freepik.com

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.