Різдво – найважливіший момент в історії людства

Share

Час Різдва – найкращий період в нашій історії. Те, що було до, і те, що буде після, набирає свого значення тільки у світлі цієї події.

Наше літочислення ми розпочали саме із цієї події, від Різдва Христового, а це говорить про наш тісний зв’язок із тим, що відбулося тоді. Скільки б не минуло років, століть, тисячоліть, ми все ще перебуваємо там, у світлі Різдва.

І дуже великою є наша помилка, коли ми думаємо про Різдво Христове, як про подію, котра відбулася десь далеко від нас, давним-давно. Суть Різдво полягає в тому, що усі ми знаходимося в одному часі з ним, в часі, у якому все перемінюється, здійснюється, оновлюється, бо прийшов у світ Спаситель-Месія. Ми усі – сучасники тих подій. Бо Різдво – це не одна подія, яка відбулася дуже-дуже давно, це сенс усіх подій, це світло, в якому усі події набувають свого значення та цінності.

Час старого життя давно минув. Час Христа настав. Після довгого очікування і мовчання пророків все розпочинає свій рух, бо прийшла повнота часу. Мудреці розпочинають свій довгий шлях. Іван Хреститель проповідує і хрестить. Імператор розпочинає перепис населення. Род біснується. Єрусалим оживає. Ангели співають. Бог творить щось велике. А що в цей час робимо ми?

Що для кожного із нас означає «повнота часу»? Це означає, що настав час добрих перемін, світ розпочинає свій рух і він уже більше ніколи не буде таким, як був до народження Божого Сина. Ми дочекалися сповнення пророцтв. Пророки, котрі завжди давали людям надію на кращі часи, допомагали вистояти у важким часах, звістили про прихід Месії: ось Він, зустрічайте.

Сьогодні, як і тоді, здійснився час зустрічати Ісуса, як Царя світу; час визнати Його, поклонитися, служити, йти за Ним, проголошувати Його Благу Новину. В часі різдвяних свят не забуваймо про особисту зустріч із Царем світу. Ісус прийшов у наш світ для нас усіх, то як ми можемо не бажати зустріти Його? Нам слід покинути суєту, полишити усі справи і стати тими мудрецями та пастухами, стати частиною великої тайни, стати частиною Божого Царства.

Не пропустімо цю зустріч, не пропустімо найголовніше Різдво у нашому житті?

 Зображення ілюстративне – Pixabay

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.