Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Надвірнянці вшанували пам’ять Романа Шухевича

Share

Сьогоднішня субота, 5 березня, пригадує нам сумну подію з історії нашої багатостраждальної України, яка відбулася 66 років. Цей день став трагічним днем для українського політичного і державного діяча, головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича.

5 березня 1950 року у Білогорщі під час спільної спецоперації сил Міністерства державної безпеки СРСР, міліцейських, військових та прикордонних підрозділів загинув головнокомандувач УПА Роман Шухевич, відомий також як Тарас Чупринка і Тур. Попри залучення до операції близько тисячі осіб, головне завдання – взяти командира УПА живим – радянським спецслужбам так і не вдалося виконати.

В місті Надвірна відбувся ряд заходів, приуроченій цій події. Надвірнянці пройшлися вулицями міста смолоскипною ходою. Представники влади та громадськості поклали квіти, а далі священики відслужили панахиду. Після цього за участі представників громадських організацій та політичних партій відбулося віче. Слово взяли представники різних громадських та політичних організацій, які оплакували величезну втрату всього українського народу, справжнього Героя Романа Шухевича.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *