Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Концерт камерного хору «Київ»

Share

23 квітня в Прокатедральному Соборі Благовіщення Пречистої Діви Марії відбувся концерт камерного хору «Київ», в рамках всеукраїнського турне.

В концертній програмі є твори тисячолітньої християнської традиції. Дане турне – це продовження традиції Олександра Кошиця, який на початку ХХ століття, через концертні програми, презентував українську культуру не тільки в Україні, але і світі.

Надвірнянці мали змогу почути українські великодні пісненспіви та українські народні пісні, які записав та впорядкував О. Кошиць.

На завершення концерту отець-декан Андрій Бакота подякував учасникам хору та їхньому керівникові п. Миколі Гобдичу, за піснеспіви які лунали у Храмі. До подяки отця Андрія долучився і міський голова п. Зіновій Андрійович, котрий побажав митцям успіхів та натхнення у творчій праці.

Для довідки: муніципальний камерний хор «Київ» було засновано 1990 року. Артисти хору – професійні співаки, випускники музичних Академій та Університетів України. Керівник та засновник хору Микола Гобдич. В репертуарі хору національна та зарубіжна музика середньовіччя, бароко, класицизму, романтизму та сучасності.

Камерний хор «Київ» був учасником багатьох фестивалів. Провів понад півтори тисячі концертних виступів на сценах 21 країни, серед них: США, Канада, Ірландія, Шотландія, Англія, Італія, України та інші. Було випущено понад 47 компакт-дисків із записами національної та зарубіжної музики.

Share

One thought on “Концерт камерного хору «Київ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *