Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

У Надвірній розпочав роботу “Клуб успішного батьківства”

Share

З благословення правлячого архиєрея Коломийської єпархії Кир Василія (Івасюка) 1 червня 2018 року в приміщенні благодійного фонду «Карітас-Надвірна» розпочав свою роботу «Клуб успішного батьківства».

«Карітас-Надвірна» працює на базі Надвірнянського та Пнівського Протопресвітеріатів. Чимало проектів Карітасу зреалізовано при підтримці місцевої та районної влад, а також підприємців та пожертвам всіх небайдужих людей.

Як і кожна добра справа, так і  заснування «Клубу успішного батьківства» розпочалась із молитви, котру провели: о. Андрій Бакота (протопресвітер Надвірнянський) та о. Богдан Михайлина (протопресвітер Пнівський). Серед запрошених гостей були: голова Надвірнянської Районної Ради Іван Гурмак, начальник служби у справах дітей Надвірнянської РДА п. Марія Сметанюк.

Директор «Карітас – Надвірна», о. Андрій Будзак, наголосив: «Оскільки у нашому суспільстві існують великі небезпеки для християнських родин, ми вирішили створити спільноту християнських батьків-однодумців для доброго виховання дітей та спілкування між християнськими родинами. Адже дитина – це найбільша цінність кожної християнської родини. Відповідно, кожні батьки бажають, щоби їхні діти виросли добрими людьми. Бо там, де щаслива родина, там буде і успішна країна».

Також о. Андрій зазначив, що робота «Карітас – Надвірна» спрямована на допомогу один одному, несучи у світ Христові слова: «Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви!» (Ів. 13:34). Ми стараємось це робити, бо громада потребує співчуття, поради, милосердя, доброго слова.

Святкового настрою всім присутнім додали вокальні і танцювальні номери вихованців Надвірнянської школи-інтернат, вихованців Надвірнянського районного центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді. Надзвичайно вразили виступи дітей з особливими потребами.

На завершення свята о. Андрій Будзак подякував всім доброчинцям, гостям та дітям. Присутні на святі діти були почастовані ласощами.

о. Микола Гаврилюк
адміністратор веб-ресурсу
Надвірнянського протопресвітеріату

 

 

 

Share

One thought on “У Надвірній розпочав роботу “Клуб успішного батьківства”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *