Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

У Назавизові молились Хресну Дорогу ненародженої дитини

Share

13 березня в Церкві Усікновення Чесної Голови Святого Івана Хрестителя с. Назавизів відбулася Хресна Дорога ненародженої дитини, вбитої в лоні своєї матері. Ці невинні, беззахисні немовлята ще не встигли народитися, а вже перетворилися на ненависних «ворогів», яких потрібно чимскоріше позбутися. На жаль, аборти в Україні стали звичними, буденними справами, щодня забравши сотні невинних ще ненароджених маленьких душ.

Хресна Дорога відбулася за сприяння катехитки Зоряни Срібної, о. В. Штангрета та парафіяльних дітей.

Хресна Дорога, стація за стацією, спонукала всіх людей в кожній небажаній дитині розпізнати страждального Христа. Присутні християни молилися не тільки за жінок, які опинилися в спокусі вбити власну кровинку, але і за чоловіків, які нерідко стають тим Пилатом, вмивши руки та замкнувши свої душі та серця на гріх вбивства.

 Головна теза цієї Хресної Дороги: «Аборт – це смертний гріх». Кожна людина повинна усвідомити та переосмислити глибину цього страхітливого та жахливого гріха: вбивства ненародженої дитини. Адже в лоні матері це крихітне створіння вже набуло тіла, в нього вже б’ється серденько, воно має невинну душу.

Кожна стація порівнювала страждання Хреста, нашого Господа та Спасителя, із невимовними муками та стражданнями ще ненароджених дітей, які усвідомлюють близькість своєї смерті та очікують на милосердя своєї матері. Колись люди засудили до несправедливого, ганебного розп’яття на хресті Ісуса, а тепер матері ідуть на свідоме вбивство своєї невинної дитини.

Вкінці Хресної Дороги діти запалили лампадки за душі ненароджених дітей, які у своєму житті не вчинили нічого поганого. Від них забрано життя, вони ніколи не відчують любові та ніжності обіймів найдорожчої у світі людини – матері, яка власними руками перервала биття їхнього серденька.

Допоможи, Господи, не робити жахливих помилок у своєму життя, допоможи цінувати вартість життя, адже за кожне людське створіння Ти заплатив занадто високу, віддавши Своє життя.

Уляна Гурмак для інтернет-ресурсу Надвірнянського деканату

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *