Біблія і сучасний світ

Один із найбільших дарів Біблії в тому, що вона наповнена змістом. Вона наскрізь пронизана історією про те, як Бог особисто ходив та працював з людьми. Як Він, взявши нікому невідому групу людей, зробив їх найсильнішим народом на землі.

Вона про те, як правильно жити в суспільстві, як будувати міцну сім’ю, як насолоджуватися життям, як вчитися та вчити інших. Вона наповнена мудрістю, романтикою, вдячністю, виборами та різноманітними яскравими персонажами.

Біблія багата історією, глибиною розуміння, повна таємниць, відома своїми висловами. Вона розповідає про чоловіків, жінок та дітей, про молодь та старих, в цій книзі є раби і визволені, загиблі та спасенні. Генрі Форд віднайшов в ній мудрість для винайдення автомобіля, а Джордж Вашингтон цитував її, створюючи нову державу.

Люди намагалися палити Біблію, вбивати тих, хто її писав, знищувати її послідовників, – та й до сьогоднішнього дня знущаються та сміються над тими, хто вірить Біблії, – проте вона продовжує і надалі існувати. Це древній текст, непорушний, незаперечний, незмінний. Він наповнений змістом, секретами, таємницями, надприродними життєвими шляхами, і одночасно з цим – це любовна лірика, інструкція, план для досягнення успіху. Не дивно, що люди намагаються скасувати молитви в школах, змінити визначення шлюбу, перекреслити моральні та сімейні цінності.

Адже Сам Ісус Христос заповів усім нам: «Небо й земля перейдуть, але слова мої не перейдуть» (Мт. 24:35).

Тому всім нам просто необхідно вивчати Слово Боже, якщо ми прагнемо виправляти себе та дотримуватися правильного шляху. Якщо ми хочемо отримати внутрішні сили, то повинні знати Слово Боже. Вивчаймо його, запам’ятовуймо його, але не для того, щоби цитувати його чи комусь доказувати істину, але для того, щоби вчити інших любити Бога та любити людей. І тоді Слово Боже перемінить і нас самих.

Світ буде руйнуватися, будуть виникати проблеми, проте якщо всі ми будемо міцно триматися Слова Божого, то залишимося твердими у вірі, здатними змінити не тільки себе, але й навколишніх людей.

Можливо Вас зацікавлять ці публікації:
Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *