Те, чим християни найбільше сьогодні ігнорують

Share

Чимало християн, які прагнуть до великих звершень та благородних вчинків, погоджуються із тим мінімумом, котрий висуває життя. Маючи віру у Христа Ісуса, переживаючи реальність Божої сили, вони так і не зрушують із місця, залишаючись на мілководді, а могли б перетинати й океани.

В такому становищі, напевно, перебуваємо і всі ми. Що ж тоді нам робити? Христос обіцяв, що Він: «… прийшов, щоб мали життя – щоб достоту мали» (Ів. 10:10). Апостол Павло закликає: «І я, брати, не міг до вас говорити як до духовних, але як до тілесних, як до немовляток у Христі. Я молоком поїв вас, не їжею, ви бо не могли їсти її, та й тепер ще не можете, бо ви ще тілесні. Як же між вами заздрість та суперечки, то хіба ви – не тілесні і не поводитесь як звичайні люди?» (І Кор. 3:1-3).

Як не дивно, апостол Павло так правдиво описує багатьох із нас сьогодні. Чи намагаємося ми жити християнським життям, покладаючись у всьому на Божу допомогу? Як часто ми відкриваємо й читаємо Біблію, черпаючи з неї відповіді на своє життєві труднощі? І апостола Павло дає відповідь: «Ми ж прийняли не духа світу, а Духа, що від Бога, щоб знали, що нам дароване від Бога» (І Кор. 2:12). Ми більше не повинні жити як світ, не повинні тягнутися до суєтного, скороминучого.

Господь дав нам трьох помічників, щоб перемогти світ, тіло і диявола: оновлена ​​природа, Його Слово і Святий Дух. Завдяки їм, ми можемо жити, перемагаючи ворогів, які намагаються нас знищити.

І в цьому весь секрет християнського життя. Безперервна молитва кожного християнина повинна звучати так: «Душе Святий, направляй мене. Я доручаю Тобі все своє життям».

Хто такий Святий Дух? Він Той, Хто відкрив нам очі на істину. Він Той, Хто допомагає нам зростати в пізнанні Бога. Він наш наставник, учитель і інструктор, і Він прагне дати нам мудрість, розум, силу, страх Божий. Він має стати нашим найкращим другом, тому що ми не можете жити християнським життям без Нього!

Кожен з нас може змінити вже зараз, дозволяючи Христові поселитися у своїй душі, прохаючи Святого Духа завжди піклуватися й вести доброю дорогою до Небесної Батьківщини.

Фото ілюстративне Gerd Altmann із сайту Pixabay

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *