Надвірнянський Деканат
Новини Деканату

Катехити із Надвірнянщини взяли участь у святкуванні Дня Катехита.

Share

6 жовтня 2018 року, в катедральному Соборі Преображення Господнього м. Коломия, відбулося святкування дня катехита. На це врочисте свято прибули катехити з різних куточків Коломийської єпархії, щоб отримати благословення на новий навчальний рік. Участь в цьому врочистому святкуванні взяли також і катехити Надвірнянського протопресвітеріату.

Служіння катехита є надзвичайно важливим. Адже катехит чи катехитка підготовляють та виховують у вірі інших людей. Найперше, таке виховання здійснюється власним прикладом.

Катехизм УГКЦ «Христос наша Пасха» пригадує нам, що наша віра народжується, як відповідь на почуте слово, тому із перших віків Церква звіщала воскреслого Христа та навчала віри.

В Архиєрейській Літургії, з нагоди дня катехита, взяли участь священики нашої єпархії.

Так само правлячий єпископ Коломийської єпархії, Владика Василій (Івасюк), наголосив на важливості катехитичного служіння: «Катехити, ніби апостоли, котрі, не зважаючи на різноманітні перешкоди та виклики життя, мужньо несуть Слово Боже між народ, навчаючи дітей, молодь та дорослих». Владика Василій зазначив, що катехит мусить сам провадити гідне християнське життя, а для цього він сам має: невпинно молитися, читати Святе Письмо та Катехизм Католицької Церкви, часто приступати до Святих Тайн Сповіді та Євхаристії.

Після завершення Божественної Літургії катехити одержали із рук правлячого Архиєрея грамоти на катехитичне служіння в Коломийській єпархії.

Голова Катехитичної комісії в Коломийській єпархії, с. Єремія Іванишин  (СНДМ), провела зустріч із катехитами.

о. Микола Гаврилюк
адміністратор веб-ресурсу
Надвірнянського протопресвітеріату

фото: прес-служба Коломийської єпархії

 

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *