Надвірнянський Деканат
Духовні науки

Чи зможемо ви вибрати вузьку дорогу?

Share

Ісус Христос нас навчав, що існують дві дороги: вузька, котра веде до вічного життя, і широка, котра прямує до погибелі. Він також додав, що Він Сам – є тією єдиною дорогою, котра провадить до спасіння.

Господь також вчить нас стояти завжди у правді та шукати істину Слова Божого, жити благочестиво, любити тих, хто нас ненавидить, прощати усім, хто нас образив. Господь дав нам оцей моральний стандарт не для того, щоби обмежити нас, але, щоби захистити.

В нашому світі істину відкидають більшість людей, бо вважають її ознакою обмеженості. Толерантність замість істини стала найвищою моральною нормою. Нам пропонують приймати переконання кожної людини, не дивячись на їхню моральну розбещеність. Говорити та захищати правду вважається недопустимим та неправильним.

Хоча Біблія і навчає, щоби християнин любив та прощав усіх тим, хто погано з ним поводиться і тим, хто його ненавидить. Проте це не означає, що ми маємо мовчати та приймати розбещеність та розгнузданість, іти на компроміс із Словом Божим тільки через те, що світ змінився. Змінюються люди та змінюються часи, проте істина ніколи не змінюється. Нас оточують або правильні речі, або неправильні. І серед усього цього тільки Боже Слово – є тим єдиним досконалим стандартом, якого ми маємо дотримуватися.

Ісус Христос ніколи не говорив грішникам: «Я розумію вас. У вас сьогодні поганий день, тому й не дивно, що усі ваші погані вчинки – допустимі та зрозумілі». Він інколи їх не ображав, але й не намагався заспокоїти у їхніх гріхах. Він ніколи не засуджував їх, проте завжди закликав більше не грішити. Ісус виявляв любов та прощення до усіх, хто закликав Його ім’я. також Він завжди наголошував їм на силі покаяння та відмові від колишнього гріховного життя. Він робить це й сьогодні.

 Християни покликані віддалятися від зла, уважно та ретельно обирати стиль свого життя і бути мудрими у своїх відносинах. Ісус покликав нас за Собою, сказав не оглядатися назад і зберігати Його заповіді. Він вчить нас молитися, щоденно читати Його Слово і зберігати у своєму серці. Він сказав нам не говорити нічого поганого про інших. Він закликав нас відвернутися від своїх гріхів та простити усіх тих, хто грішить супроти нас. Він сказав нести Його Слово та допомагати бідним. Він сказав, що, якщо хтось візьме нашу сорочку, то ми маємо віддати і пальто. Він сказав любити ворогів наших, молитися за тих, хто нас ображає, благословляти тих, хто нас проклинає і творити добро тим, хто нас ненавидить.

Бути послідовником Христа – не для слабких та немічних. Проте ми маємо добру новину і вона полягає у тому, що ми самі не зможемо ходити Його дорогами. І тут Сам Господь подає нам Свою благодать і здатність долати усі труднощі та перешкоди.

Чи зможемо відгукнутися на Його поклик? Чи будемо дотримуватися Слова Божого? Чи готові ми вибрати вузьку дорогу, по якій іде меншість? Чи будемо і надалі прямувати розлогим та просторим шляхом, по якій іде більшість? Адже попереду у нас буде тільки одне: вічність чи прокляття? І тут вибір тільки за нами.

Зображення ілюстративне Almeida – Pixabay

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *