Кілька слів про молитву

Напевно, що багатьох із нас турбувало питання: «Якщо Господь все знає, то для чого нам молитися. Він і так знає, що нам потрібно. Для чого тоді нам будь-що Йому говорити».

Найперше нам потрібно молитися тому, що Бог хоче бути для нас найкращим другом, з Котрим ми могли б обговорити все, що нас турбує. Навіть, якщо ми не завжди усвідомлює можливість цієї розмови із Богом. Він завжди поруч із нами: як вдень, так і вночі. Щоб краще ми могли це усвідомити, то добре було б нам молитися щоранку та щовечора. І таким чином ми зможемо із Богом розділити кожен наш день. За допомогою постійної молитви ми зможемо навчитися почути Бога та зрозуміти, що ми не самі.

Молитва приносить користь нам. Ісус заохочував Своїх учнів молитися (Лк. 22:46). До молитви закликає також і нас. Коли апостоли запитали Ісуса як їм молитися, то Він навчив їх молитви «Отче наш» (Мт. 6:9-13). Мало того, Ісус Сам показував учням та нам приклад молитви. Євангелисти говорять нам, що Він досить часто відходив в самотні місця, щоб побути з Богом та помолитися (Мт. 1:35). Так само перші християни постійно молилися: як на самоті, так і разом.

Молитва – це спосіб бут поруч із Богом. В Євангелії від Івана є описана зустріч Ісуса з однією жінкою. Коли вона стала заперечувати Ісусу, то Він їй сказав: «Була б ти відала про дар Божий, і хто той, що каже тобі: Дай мені напитися, то попросила б сама в нього, а він дав би тобі води живої» (Ів. 4:10). Бог просить нас молитися, щоб дати нам частку Його життя – благодать.

Особливістю молитви є те, що вона діє в обох напрямках: якщо ми присвячуємо свій час, щоб іти до Бога, то і Сам Бог іде назустріч до нас. Якщо ми докладемо, хоч трошки часу та, власне, зусиль, то зможемо навчитися молитися. Під час молитви ми приймаємо та повертаємо любов, яку Бог має о кожного із нас. Кожному із нас Він готовий допомогти у молитві. Ось чому Ісус сказав жінці біля криниці: «Той же, хто нап’ється води, якої дам йому я, – не матиме спраги повіки. Вода бо, що дам йому я, стане в ньому джерелом такої води, яка струмує в життя вічне» (Ів. 4:14).

Якщо наша молитва буде відвертою та щирою, то вона буде допомагати нам зміцнювати наші стосунки із Богом. Проте ми повинні вчитися почути Його та не відволікатися, коли ми перебуваємо під час молитви.

За книгою Мішеля Ремері “Твіти з Богом”

фото: pixabay

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *