Що в Біблії сказано про татуювання?

Share

В Біблії знаходимо тільки одну згадку про татуювання, записану в книзі Левіт: «…не знакуватимеш себе» (Лев. 19:28). Цю заповідь Бог дав ізраїльтянам, щоби вони відрізнялися від сусідніх народів, котрі наносили на шкіру різноманітні татуювання з іменами та зображеннями своїх богів: «…. Бо ти народ святий у Господа, Бога твого; тебе він вибрав, щоб ти був народом вибраним з усіх народів, що на землі» (Втор. 14:2). Хоча сучасним християнам і не потрібно виконувати Закон, який отримав Ізраїль, проте принципи, які закладені в його основі, заслуговують на велику та серйозну увагу.

Чи припустимо для християн робити татуювання чи боді-ард?

Наведемо наступні біблійні уривки, які допоможуть нам роздумати над цим питанням.

 «Так само і жінки, в убранні пристойнім, хай себе прикрашають сором’язливістю та скромністю» (І Тим. 2:9). Такий принцип стосується і чоловіків. Нам потрібно навчитися поважати почуття інших і не привертати до себе зайвої та непотрібної уваги.

Деякі люди таким чином прагнуть самоутвердитися та доказати свою незалежність, інші хочуть показати, що вони самі господарі своїх тіл.

Проте Біблія закликає християн: «…віддайте ваші тіла як жертву живу, святу, приємну Богові: богослужбу від вас розумну» (Рим. 12:1). Задумаймося: «богослужбу від вас розумну», тоді чому так багато людей прагнуть зробити тату? Якщо причина в тому, що вони хочуть віддати данину моді чи показати свою приналежність до окремої групи людей, то тут потрібно пам’ятати, що людські почуття та захоплення завжди короткотривалі та швидкоплинні.

«Задуми трудящого змагають до користі, а кожен поквапний зазнає нестатків» (Прип. 21:5). Рішення зробити тату часто приймається поквапно, а його наслідки є довготривалими. Багато людей, які зробили собі татуювання, пізніше жаліють про свій вчинок.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *