Надвірнянський Деканат
Публікації

Святе Письмо про молитву під час випробувань

Share

Війна у нашій Батьківщині, Україні, показує, що у нас є дуже підступний ворог, який не щадить нікого й нічого. Сатана. У Святому Письмі він названий «обвинувачем» (Одк. 12:10). Адже споконвіку він існує, щоби вишукувати людей, спокушати й обвинувачувати їх.

Йому так подобається вказувати на наші немощі та пристрасті. Він атакує нас ракетами сумнівів, страхів та сорому. Якою б жахливою не були його атаки, ми маємо бойову зброю, котра знищить його.

Апостол Павло подає нам надзвичайну зброю для використання у бою: «Нарешті кріпіться в Господі та в могутності його сили. Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським. Нам бо треба боротися не проти тіла й крови, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах. Ось чому ви мусите надягнути повну зброю Божу, щоб за лихої години ви могли дати опір і, перемагаючи все, міцно встоятися. Стійте, отже, підперезавши правдою бедра ваші, вдягнувшись у броню справедливості і взувши ноги в готовість, щоб проповідувати Євангелію миру. А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого. Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже» (Еф. 6:10-17).

Він закликає нас одягнутися у повну Божу зброю: пояс віри, броню справедливості, щит віри, шолом спасіння та духовний меч. І разом із молитвою розпочати наступ на сатану. І не боятися його, бо він має алергію на молитву. Він не може встояти, коли молимося, цитуємо Святе Письмо та прославляємо Бога. це збиває йог з ніг.

Молімося, коли сатана атакує почуттям сором та провини

«Господи Ісусе Христе, я прославляю Тебе. Бо Ти – Достойний Агнець заколений прийняти силу і багатство і мудрість і кріпкість, і честь, і славу, і благословення. І всяке створіння, – на небі і на землі і під землею, і на морі, і все, що в них, – чув я, казало: «Тому, хто сидить на престолі, і Агнцеві – благословення, і честь, і слава, і влада на віки вічні. Допоможи нам, щоби жодна зброя, викувана проти Тебе, не буде придатна. Всякий язик, що схоче правуватися з Тобою, Ти засудиш. І нам з Тобою нема чого боятися, бо тепер не існує ніякого засуду для тих, що в Христі Ісусі» (Одк. 5:12-13; Іс. 54:17; Рим. 8:1).

Молімося, коли сатана атакує почуттям турбот та клопотів

«Вислухай, Господи, справедливу мою справу, почуй моє благання, прихили вухо до мольби моєї з уст нелукавих. Люблю тебе, Господи, моя сило! І я прославляю, що Ти оселив мене під Всевишнього покровом, від тепер я у  Всесильного тіні пробуваю. Хоча день-у-день лютують мої противники й багато бо тих, що йдуть боєм на мене. Але Ти не зоставив нас самотніми, бо тоді були б ми, як Содом, були б схожі на Гомору. Хоча ми і ходимо посеред лиха, Ти не перестаєш підтримувати нас, Ти проти ворогів наших шалених руку простягаєш і Твоя десниця нас спасає» (Пс. 17:1; Пс. 90:1; Пс. 55:3; Іс 1:9; Пс. 137:7).

Молімося, коли сатана атакує почуттям безвиході та пригніченості

«Ми прославляємо Тебе, Господи, завжди. Нехай ревуть, бушують води, хай дрижать гори. Господь сил з нами, Бог Якова – наша твердиня. Як же згрішить хтось, ми маємо заступника перед Отцем, Ісуса Христа, праведного. Він – примирення за наші гріхи, і не лише за наші, а й за гріхи усього світу. Не любіть світу, ні того, що у світі. Коли хтось любить світ, в того немає любові Отця; бо все, що у світі, – пожадливість тіла, пожадливість очей і гординя життя, – не від Отця, а від світу. А світ проминає, і його пожадливість; той же, хто чинить волю Божу, перебуває повіки» (Пс. 45:4; 1Ів. 2:1-2, 2: 15-18; Одк. 12:11).

Ісус – Переможець, і Він бажає, щоби усі ми також були переможцями. То ж, уперед до перемоги!

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *