Надвірнянський Деканат
Духовні науки

Навіть у ці темні часи у нас є надія на небеса…

Share

Навколо нас вирує важке життя, сповнене випробовуваннями, хворобами, терпіннями. Нерідко у нас опускаються руки, бо ми усвідомлюємо, що не можемо нічого самотужки вчинити, що все руйнується, що попереду нас чекає одна безвихідь. І тут ми забуваємо, що, яким би не було важким життя, попереду нас очікує щось набагато краще. І десь приходить оте відчуття, що потрібно вставати й рухатися вперед, потрібно закатувати рукава й починати працювати вже тут, по іншу сторону небес. І молитися про отримання нових сил, які допоможуть виконати свою місію.

Ісус Христос дарує нам надзвичайну радість, котра допоможе нам перенести любі земні випробовування. І ми починаємо усвідомлювати, що всіх, хто любить Ісуса, очікує славне майбутнє. Якщо ми станемо дітьми Божими, то будемо не просто існувати, не просто проживати своє життя, не просто ходити по землі, – і отримаємо не тільки одне земне життя. Ми отримаємо інше життя – набагато краще й безконечне. І тоді ми розпочнемо жити із Богом, Котрого так любимо, і людьми, котрі є для нас такими дорогими, вже тут, на землі, очікуючи небес.

Більшість людей, християн, так мало роздумують про небеса, захлинаючись буденність свого життя. Все немає часу. Адже ми постійно зосереджені на теперішніх потребах та проблемах, постійна біганина, метушня, – позбавляє нас вільного часу. І тільки тоді, коли ми відвідуємо чиїсь похорони, ми іноді замислюємося над тим, наскільки є коротким людське життя.

Колись, в давнину, християни дуже часто співали про небеса. Сьогодні ж наша музика оминає цю тему. Апостол Павло пише до Коринтян: «… шукайте того горішнього, де Христос перебуває, сівши по правиці Бога. Думайте про горішнє, а не про земне» (Кор. 3:1-2). Ми повинні оспівувати небеса й не боятися розмовляти на цю тему з іншими людьми. Бо це наша найбільша надія. Наблизиться час і цей грішний, суєтливий світ наблизиться до свого кінця, а небеса – ця славна нова земля стане нашим новим вічним домом.

Думати про небеса – це не втеча від реальності, а найкраща терапія для душі. Коли ми втомлюємося від новин: постійна корупція, расизм, політичні розбіжності, віруси, пандемії, тиранія, ненависть, війни, вбивства, аборти, несправедливість – ми постійно маємо пригадувати собі, що Христос переміг смерть і обіцяв нам безкінечну радість перебування з Ним на небесах. І Він цей рай приготував для усіх нас. Тут не буде більше ані лікарень, ані будинків для людей похилого віку, ані апаратів штучної вентиляції легень, ані необхідності зберігати соціальну дистанцію, ані ворожнечі, ані воєн і переслідувань, ані жодних хвороб та пандемій. Не буде убивств, не буде безладу, не буде й похоронів. «От, житло Бога з людьми, і він житиме з ними, вони ж народом його будуть, і сам Бог буде з ними, і витре кожну сльозу з очей їхніх; і смерті не буде більше, ні скорботи, ні плачу, ні болю не буде більше, бо все попереднє минуло» (Одк. 21:3-4).

Любімо Ісуса, Котрий зробив для нас усе, щоби ми отримали ці блаженні небеса. І працюймо вже тут, на землі, щоби отримати частинку раю. Думаймо про небесне, співаймо про небесне, розповідаймо про небесне.

Фото ілюстративне – www.freepik.com

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *