Про складні відносини з Богом

Share

Навіщо потрібні такі складні відносини з Богом? Навіщо Бог дав такій слабкій та немічній людині непосильні завдання: навчитися щиро, всім серцем любити Того, Кого неможливо побачити та почути? Як можна вмістити це обмеженому людському розуму? Як зрозуміти та прийняти Бога цілим серцем та розумом?

Одна із найголовніших якостей божественної природи – це простота. Бог – простий. Простота в християнському розумінні – це синонім чистоти, святості та смирення. Ось чому простота дітей в Євангелії стає для нас прикладом. Складність характерів, думок, бажань говорять про людську дезорієнтацію та заплутаність. Це стає ознакою того, що людина не може розібратися з сама з собою.

 Господь чекає від нас простоти: простого відношення до ближнього, до Бога, до самого себе. Дуже часто можна почути: «Я згрішив, але я зовсім в цьому не винен. Мене ніхто не зупинив, ніхто не навчив, я не знав. Батьки з дитинства виховали не по-християнськи, тому я і грішу». Господь чекає від нас, щоби наша воля скріплювалася в добрі.

 Бог – наш Небесний Отець. Він нас створив із небуття. Єдина причина створення людини – любов. У Бога достатньо ангелів, святих, але Він так любить Своє створіння – людину, що прагне в цьому океані любові захопити всіх людей. Бог не тільки створив нас з небуття. Він не залишив нас в цьому світі і не забув про нас. Як люблячий Батько, веде за руку кожну людину, чує наші молитви, постійно всім допомагає. Навколо нас знаходяться свідчення Його присутності: і природа, і космос, і людина, і моральний закон – все говорить про те, що Бог є.

На жаль, наше життя дуже складне. В ньому все побудовано на складний відносинах між нами та Богом. Проте, якщо іти до простоти, Бог обов’язково відкриється людині

 З Богом потрібно будувати відносини, як з люблячим батьком. Батько завжди турбується про своїх дітей, а діти – поважають та люблять свого батька. Тому потрібно забрати все те непотрібне, все, що стає на перешкоді між нами та Богом. Бог найбільше хоче бути з людиною Його відносини до нас постійні та незмінні. Уявімо собі: Бог – творець космосу, зірок, океанів, цілого величезного світу, прагне бути з такими немічними та грішними людьми. Ми в свою чергу цього не хочемо усвідомити та не прагнемо наблизитися до Бога.

Нам потрібно просто навчитися любити Бога та ближніх. Нам потрібно боятися тільки одного: щоби не образити Бога, тоді все наше життя буде побудоване на щирій любові.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *