Причина наших бід

Share

Зазвичай ми живемо так, як нам хочеться, не задумуючись і не оглядаючись на Божі Заповіді. І тільки тоді, коли ми розпочинаємо пожинати гіркі плоди своїх вчинків та справ, ми починаємо бунтувати і навіть огризатися: «За що мені все це? Де Бог? Чому Він мені не допомагає? Чому мене не рятує?».

Біблійні пророки терпляче нам пояснюють, що це не Бог винен у нашому гіркому становищі, що це не Його небажання допомогти чи бажання покарати стає причиною наших бід. Бог завжди чекає на наше покаяння, завжди прагне нам допомогти. В Бозі нічого не змінилося. Проте чимало змін відбулося у нас самих. Своїми неправильними та грішними думками й вчинками ми стали на стежку війни проти Бога, відкинувши Його святу волю, вибравши гірший сценарій свого життя.

«Рука Господня не закоротка, щоб рятувати, і вухо його не глухе, щоб чути. Ні! Це ваші беззаконня вас від Бога відлучили, ваші гріхи обличчя його від вас закрили, щоб вас не чути» (Іс. 59:1-2).

Ось вона, єдина причина наших бід. Це не Господь карає нас, це наші злочини та гріхи вбивають нас: «Тому далеко від нас право, і справедливість нас не досягає. Ми ждали світла – аж ось темнота, ясності – та ходимо в пітьмі.. Ми мацаємо, як сліпі стіну, та ходимо навпомацки, немов безокі. Ми спотикаємось опівдні, неначе смерком, живемо в темноті, немов мертві. Ми всі ведмедями ревемо або ж увесь час воркуємо голубами. Суду чекаємо, – його ж немає; спасіння, – та воно від нас далеко. Бо переступів наших сила перед тобою, і гріхи наші проти нас свідчать; бо переступи наші з нами, і ми знаємо добре наші беззаконня» (Іс. 59:9-12).

Всі ці наші гріхи і беззаконня – є тільки нашими, ми їх створили, ми ними пишаємося, ми за них відповідаємо. Навіть Христос не зможе визволити нас від них, якщо ми самі цього не побажаємо. «Так для Сіону Він прийде Відкупителем, і для тих із потомків Якова, що навернуться від бунту» (Іс. 59:20).

Ми не можемо відкупити себе, не можемо самі визволитися від гріхів. Це все може Божа благодать. Проте ми можемо відвернутися від наших беззаконь й розпочати шукати Господа. І цей крок відкриє двері Його милосердя, спасення та оновлення.

Наші гріхи, наші беззаконня, наші злочини – це не покарання від Бога, але наш вільний вибір. Що ж тоді нам слід зробити? Відвернутися від гріхів і розпочати нове життя у Господі. Наш Відкупитель завжди поспішає на допомогу, завжди готовий спасти та підтримати. Нам тільки потрібно зробити правильний вибір: позбутися гріхів і подружитися із Богом.

Зображення ілюстративне: Jeff Jacobs із сайту в Pixabay

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *